vrijdag 24 februari 2012

Wijde pijpen en Kermit de kikker t-shirts

Na de eighties belanden we in de jaren ’90, de tijd dat wij Lifestylenerds nog mini nerdjes waren.

wijde pijpen bij het merk All Saints

Als we terugkijken naar foto’s van toen we klein waren, zien we nogal wat verschillen met hoe we er nu uitzien. (En dan hebben we het niet over het feit dat we gegroeid zijn, maar over de afgrijselijke kleding die we nu gelukkig niet meer dragen.) Lees en geniet mee van de nineties.


De kleding tijdens de jaren ’90 was wijd. De broekspijpen waren niet nauwsluitend zoals nu, maar waren zo wijd dat we zelfs met twee benen tegelijkertijd in één pijp pasten. De broeken waren niet alleen wijd, maar zakten ook steeds verder naar beneden. Waar de broek tijdens de jaren '80 eerst nog de navel bedekte, kwamen in de jaren ’90 zelfs de heupbotjes boven de broekband uit.
Keira Knightley in een naveltruitje






In 2012 worden t-shirts meestal ergens onder gedragen, om je lijf warm te houden, of om een leuk accent te geven aan je outfit. In de jaren ’90 was dat wel anders. Shirts werden juist als eyecatcher van een outfit gedragen en waren bedrukt met allerlei soorten prints. Ook het hoofd van bekende mensen of stripfiguren werden veelvuldig op t-shirts gedrukt. Naarmate de tijd verstreek tijdens de jaren '90, werden de shirts steeds korter, totdat er een blote buik te zien was.


Denim, denim en nog eens denim

In de jaren ’90 werd denim geadopteerd als de nieuwste rage. Tijdens de eighties was spijkerstof ook al populair, maar tien jaar later werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Niet alleen een broek was van spijkerstof, maar ook de bovenkleding, bijvoorbeeld een gilet of een spijkerjasje. De denimtrend is sinds de jaren ’90 nooit meer weggegaan. Nog steeds dragen we veel kleding van spijkerstof, niet alleen omdat het praktisch is, maar ook omdat het lekker zit. Kijk op een gewone doordeweekse dag maar eens rond in je klaslokaal: wedden dat meer dan de helft van je klasgenoten een spijkerbroek draagt?


Een andere, lichtelijk idiote trend van de jaren ’90 is de rok-over-broekrage. Onder een rok hoefde je niet perse een legging of een panty te dragen, een broek was juist trendy. Zo gebeurde het dus dat vrouwen een spijkerbroek droegen, met daarover een sexy rokje. Als je het ons vraagt is het maar goed dat deze trend vandaag de dag definitief uit ons straatbeeld is verdwenen.

In de jaren '90 waren de spicegirls helemaal hot. Hoewel ze nu niet meer hip zijn, is hun kledingstijl nog altijd het bekijken waard! Kijk mee naar een paar kiekjes van Victoria 'Posh spice' Beckham en haar zingende vriendinnen.


De foute trends van de jaren '90
maar weer eens benadrukt

90's trends: tshirt en spijkerjurkje

















De trends die we nu hebben beschreven zijn natuurlijk niet de enige trends van de jaren negentig, maar wel degenen die er het meest uitsprongen en het leukst waren om te beschrijven. Als afsluiting van onze reis door modeland eindigen we in 2012, het jaar waarin alles mag.

Lieve modeminnaressen, bereid jullie voor op het allerlaatste artikel over trends dat snel online zal staan..



Geen opmerkingen:

Een reactie posten