woensdag 18 januari 2012

Pretty woman

Nadat we invloedrijke redacteuren en fotografen hebben besproken is het nu natuurlijk tijd voor de modellen. Zonder knappe koppies en lange benen is de Vogue natuurlijk nergens! We hebben voor jullie zes modellen geselecteerd. 
October 1967

Twiggy
Dit alom bekende model is al eerder voorbijgekomen op onze blog, ze verdient echter wel wat persoonlijke aandacht. Twiggy Lawson werd geboren in Noord-Londen op 19 september 1949. Midden jaren zestig, toen ze nog maar zestien jaar was, werd ze wereldberoemd. Zoals jullie konden zien was ze onvoorstelbaar dun. Mevrouw Lawson staat bekend als het eerste supermodel!
Vandaag de dag werkt ze als zangeres en ontwerpt voor bijvoorbeeld M&S. Tot voor kort was ze jurylid bij America's Next Topmodel. 
(Afbeelding is de cover van oktober 1967)


August 1984Talisa Soto
Dit model is speciaal geselecteerd om de naam van één van ons te eren: Talisa! Miriam Soto, zoals ze eigenlijk heet, is geboren in Brooklyn, 27 maart 1967. Ze werd bekend als zowel actrice als model. Een rol als 'Bond Girl' Lupe Lamora in de James Bond film Licence to Kill (1989) maakte haar wereldberoemd.
(Afbeelding is de cover van augustus 1984)






Carla Bruni
August 1993Carla Bruni is de First Lady van Frankrijk. Ze werd geboren in Turijn, 23 december 1967. Op haar vijfde verhuisde ze naar Frankrijk. 
Op twintigjarige leeftijd verdiende ze al miljoenen met haar modellenwerk. Ze was zeker niet vies van affaires met mannelijke beroemdheden zoals Mick Jagger, Eric Clapton en Donald Trump (succesvolle Amerikaanse zakenman).
(Afbeelding is de cover van augustus 1993)


January 1987Cindy Crawford
Cindy Crawford werd op 17-jarige leeftijd ontdekt door een plaatselijke fotograaf. Ze was finaliste in Elite Model Management's Look of the Year Competition. Alvorens naar New York te verhuizen om als model te werken, studeerde ze iets natuurkundigs (wat wij waarschijnlijk nooit zouden begrijpen). Op dit moment woont ze samen met haar man en twee kinderen in Malibu.
(Afbeelding is de cover van januari 1987)




May 2011Lara Stone
Al op 14-jarige leeftijd werd Miss Stone ontdekt in de Parijse metro door een modellenscout. Lara komt oorspronkelijk uit het Nederlandse Mierlo en verhuisde op haar zestiende naar Parijs. Haar internationale naam dankt ze aan haar Britse vader. Vanaf 2006 (na een contract te hebben getekend bij IMG, een modellenbureau) begon het balletje pas echt te rollen. Ze heeft shows gelopen voor zo'n beetje elk groot merk.


Freja Beha Erichsen
Freja is een Deens model die ondertussen in de modewereld bekend staat als the rebel girl. We kunnen niet veel informatie over haar vinden maar voor diegenen die geïnteresseerd zijn... ze heeft schoenmaat 39!
Hieronder een filmpje van Freha Beha Erichsen voor Valentino.

Voor ons is het bekijken van deze modellen puur genot, vrouwelijke schoonheid op het hoogste niveau! Elk jaar kent wel zijn eigen supermodel. Na een tijd is modeland weer toe aan frisse gezichten. Vogue is en blijft natuurlijk een modeblad en kan nooit zonder modellen. 


1 opmerking:

  1. Twiggy is toch wel een bijzondere naam, dat hoor je ook niet vaak, wel?

    BeantwoordenVerwijderen