dinsdag 29 november 2011

The art of Vogue covers

We slaan een aantal jaren over omdat er een tijdje weinig veranderingen plaatsvinden en belanden in het jaar 1925. Lepape was de eerste die van het jaar die zijn ontwerp mocht vertonen op de cover, die pas in november in Frankrijk te zien zou zijn. Een kenmerk van Lepape is zijn voorliefde voor auto's. De vrouwen die hij afbeeldt zijn nog mooier dan anders. Sierlijke jurken, zachte kleuren en elegante houdingen zijn de oorzaak hiervan. 

Pierre Brissaud (1885-1964) ontpopt zich tot één van de favoriete kunstenaars van die tijd. Hij is een Amerikaanse illustrator, vooral gericht op mode. Met vier covers staat zijn aanwezigheid vast. Brissaud's werken zijn vergelijkbaar met die van Lepape als je kijkt naar thema, compositie en sfeer. Een andere voorbeeld van een meester in het maken van covers is Benito. We weten niet veel van hem. Wel is bekend dat hij de meeste covers geïllustreerd heeft van alle kunstenaars. Erg bekend is het gezicht in de spiegel die veel weg heeft van een Japans masker.


Dit was dan weer aflevering drie van Goede covers, Slechte covers! Time flies when you're having fun...

Van boven naar beneden:
Lepape's jonge, modieuze coureur (1925), Brissaud's touwspringend meisje in Home Park (1925) en de dame met de spiegel van Benito.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten