vrijdag 2 december 2011

The art of Vogue covers maar dan anders

Hoe belangrijk de cover van Vogue is heb je hopelijk al door. Met de cover trek je aandacht, nieuwsgierigheid en herkenning. Omdat dit zo belangrijk hebben wij de covers dan ook uitgebreid besproken. Helaas wordt dit bericht het laatste in de reeks The Art of Vogue covers. Dus voor de laatste keer... 



Augustus 1981, door Snowdon. De bruiloft van Lady Diana Spencer en Charles (juli 1981) is de gebeurtenis van het jaar. Vogue kan natuurlijk niet achterblijven en maakt een speciale editie genaamd the day of the wedding met foto's van het toekomstige paar. Lady Diana ontpopt zich tot een waar stijlicoon en zal nog enkele keren te zien zijn op de cover van Vogue. 
Hiernaast een zeldzaam geval voor Naomi Campbell: ze lacht! Je kunt zeggen over haar wat je wilt maar om zo lang in het modevak te blijven is een kunst apart. De meeste modellen zijn na een paar jaar weer afgeschreven maar Naomi had tot voor kort nog regelmatig opdrachten. 



Maart 1993, door Corinne Day. Dit is heel bijzonder, de eerste Vogue cover van Kate Moss. Er zullen er nog veel volgen voor Miss Moss. De prijzen van de kleren die te zien zijn op de cover stijgen. Het bustier dat ze hier draagt kost 1900 pond, dat is wel iets anders dan die 100 pond van het jurkje dat Anjelica Huston droeg op de cover van januari 1974. Hiernaast is de meest recente cover van Kate voor Vogue. 


Juli 1999, door Mario Testino. Men neme twee schattige modellen, twee leuke bikinibroekjes, een zonnetje en een leuke lach. Men late het vastleggen door Mario Testino... en uw zomer kan beginnen! De mate van helderheid is vergelijkbaar met de helderheid die we tegenwoordig gewend zijn. De indeling van de kopjes over de thema's die besproken worden zijn ook niet vreemd voor ons. Kortom: rond het jaar 2000 is de Vogue cover vergelijkbaar met die van nu.




December 2006. Joepie, Vogue bestaat 90 jaar en dat wordt gevierd met een cover vol met oude kiekjes. Hier komt duidelijk naar voren hoe de cover veranderd is. Van geschilderd naar gefotografeerd, van een hele drukke compositie naar enkel een model en van model naar celebrity.
Hiernaast is een cover van Mario Testino met Natalia Vodianova. Censuur? Wat is dat? Een beetje bloot wordt niet geschroomd bij Vogue. 



Ook Nederlandse modellen mogen niet ontbreken op de cover van Vogue. De bekende Lara Stone en Doutzen Kroes zijn zeker Vogue-waardig. Alle vier de covers zijn van de jaren 2009-2011.

Hopelijk is je horizon wat Vogue covers betreft verbreed! Alles is voorbij gekomen op de covers. Van schilderen tot fotograferen, van verzonnen dames naar modellen en van modellen naar celebrities (let op! Het verschil tussen moel en celebrity is niet heel groot). Er zijn altijd favoriete kunstenaars die terugkeren: Lepape, Helen Dryden, Benito, Mario Testino en David Bailey. Niet getreurd op onze blog komt nog superveel informatie over Vogue maar het hoofdstuk covers is gesloten. Wat vond je van alle covers? Let us know!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten